Op dit moment is het niet mogelijk om via de website producten te bestellen. Excuses voor het ongemak.

MATERIAAL - Waar staat mu of my voor?

07 september 2018

Ook wel eens afgevraagd waar mu of my voor staat?


Mu wordt ook wel micrometer genoemd (officieel micron of my). 1 mu staat gelijk aan 0,000 001 meter. Dit is een miljoenste deel van een meter, of een duizendste deel van een millimeter(!). Micron wordt ook wel gebruikt bij het aangeven van de wanddikte van plastic tassen en zakken.

 

Dikte van plastic

De dikte van plastic is lastig in te beelden maar kan wel worden uitgelegd door middel van fysieke voorbeelden. Ter vergelijking: een broodzak van de bakker is gemiddeld 20 mu, een plastic draagtas bij de supermarkt ongeveer 50 mu.

 

Wetgeving plastic tasjes

Sinds 1 januari 2016 zijn gratis plastic tassen niet meer toegestaan.

Goed om te weten: Dunne plastic tasjes (15 micron wanddikte) t.b.v. losse voedingsmiddelen zoals fruit, broodjes en onverpakte rauwe vleeswaren en vis mogen gratis worden meegegeven. Dit is om kruisbesmetting en verspilling van levensmiddelen te voorkomen.

Hieronder een overzicht van welke tassen u nog wel gratis mag weggeven, en voor welke tassen u verplicht een vergoeding moet vragen.

 

 

Shop bij ons diverse plastic tasjes en zakken in verschillende diktes. Ook verkrijgbaar met eigen bedrukking! Vraag ons naar de mogelijkheden.

© Gédé Verpakkingen   Disclaimer   Sitemap   Website ontwikkeling