Op dit moment is het niet mogelijk om via de website producten te bestellen. Excuses voor het ongemak.

NIEUWS - SUP richtlijn

22 juni 2021

Nieuwe wetgeving

Vanaf 3 juli dit jaar geldt in de Europese Unie een verbod op single-use plastic (SUP). De nieuwe wetgeving is bedoeld om wegwerpplastic in zee tegen te gaan. De wet verbiedt: plastic bestek, borden, rietjes, roerstaafjes, ballonstokjes, wattenstaafjes, schuim voedsel- en drankverpakkingen en producten die gemaakt zijn van oxo-degradeerbaar plastic. Huidige voorraden van u, ons en de fabrikanten mogen na 3 juli 2021 nog gebruikt en opgemaakt worden.

SUP-richtlijn

Het verbod op bovengenoemde single-use plastic is onderdeel van de SUP-richtlijn. Het is de eerste stap om de hoeveelheid kunststof afval in oceanen en zeeën terug te dringen. Met de richtlijn wil de Europese Unie bedrijven stimuleren om duurzame alternatieven te ontwikkelen voor kunststofproducten en -verpakkingen voor eenmalig gebruik. In de toekomst zullen er meer maatregelen volgen, o.a. specifieke informatievoorziening op verpakkingen

Duurzame oplossingen

Wat mag wel? Voor alle producten waar een verbod voor geldt, bieden wij mooie alternatieven in duurzame materialen. Ons assortiment in bamboe, papier, suikerriet en hout  breidt zich dagelijks uit.  Heeft u vragen of hulp nodig dan adviseren wij u graag. Bekijk onze website, maak een afspraak bij ons in de showroom of neem contact op met kantoor of uw vertegenwoordiger. Wij helpen u graag!

Eerst uitproberen?

Vraag een samplepakket aan van de door u gewenste producten.

Bel naar kantoor: 072-5053244

© Gédé Verpakkingen   Disclaimer   Sitemap   Website ontwikkeling